Temat: Jakie wymagania sprzętowe PostrgreSQL?
Witam
Na wstępie chciałem napisać, że szukałem już trochę na ten temat i odpowiedzi jakie znajdywałem były mało zadowalające lub też mało rzetelne, więc pomyślałem że to jest najlepsze miejsce w którym mogę o to zapytać. Otóż czy wiadomo komuś jakie wymagania sprzętowe ma PostgreSQL, a dokładniej czy jest jakieś przedstawienie danych o tym ile może być połączeń z bazą PostgreSQL w stosunku do sprzętu na jakim zainstalowany jest serwer PosgreSQL.
Jednymi słowy chciałbym wiedzieć np. jaka konfiguracja sprzętowa my być dla serwera PostgreSQL jeśli łączy się z nim w tym samym czasie np 20, 50, 100, 150 użytkowników którzy zadają po kilkadziesiąt zapytań SQL w ciągu minuty.
Aby to zobrazować, załóżmy, że mam sklepik internetowy z którego w tym samym czasie korzysta 50-100 użytkowników, wiadomo, że przeglądają oni produkty i zamawiają je więc dziesiątki zapytań kierowane są do bazy, a mi jako administratorowi zależy, żeby owi użytkownicy nie odczuwali żadnych opóźnień związanych z pracą serwera. Jaki w takiej sytuacji powinienem zastosować sprzęt?
Pozdrawiam