Temat: PostgresSQL 8.3 i historia operacji.
Witam mam pytanko czy w serwerze PostgreSQL 8.2 - 8.3 można sprawdzić jakie dane zostały wprowadzone lub zmienione w danym miesiącu ?? Czy PostgreSQL prowadzi taki log ??
PostgreSQL to najbardziej zaawansowany system relacyjnych baz danych Open Source.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam mam pytanko czy w serwerze PostgreSQL 8.2 - 8.3 można sprawdzić jakie dane zostały wprowadzone lub zmienione w danym miesiącu ?? Czy PostgreSQL prowadzi taki log ??
Możesz logować historię poleceń w pliku logów.
Jest taka opcja serwera co można ją ustawić ?? Czy muszę napisać sobie trigerki do tego ?? Bo jest taka sytuacja że mam logowanie operacji w bazie danych ale przez aplikacje i ona nie loguje wszystkich operacji tylko wybrane (wynikające z polityki aplikacji) ale teraz zaszła potrzeba by sprawdzić te inne operacje i to jeszcze z 2 - miesięcy wstecz.
Zapisał może to gdzieś sam serwer ??
Ostatnio edytowany przez Rady (2009-05-09 19:33:02)
Ustawia sie to w postgresql.conf. Standardowo logowanie polecen nie jest wlaczone. Opcja, ktora za to odpowiada to log_min_error_statement. Ale korzystanie z logow ma jeden minus, bedziesz musial pewnie napisac jakis analizator logow albo scoiagnac cos gotowego, btw depesz chyba cos ostatnio pisal o jkaims swoim analizatorze.
Dzięki za podpowiedź ustawiłem sobie log_min_duration_statement = 0 i teraz mam pełne logowanie wszystkiego Rzeczywiście przydał by się jakiś analizator
Posty [ 6 ]
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.007 sekund, wykonano 10 zapytań ]