1

Temat: funkcja uruchamiana o określonym czasie

Witam!
Potrzebuję tworzyć w bazie raporty(zestawienia) dzienne z zawartości w określonych tabelach. Potrzebna mi jest funkcja która będzie się uruchamiać o określonym czasie np 1s po północy. Czy możecie coś zaproponować?

2

Odp: funkcja uruchamiana o określonym czasie

Jak masz linux'a to cron (nie wiem jak sie nazywa coś podpobnego pod windoze).
Jak masz PgAdmina to pg_agent (chyba jeszcze nie dziala  bez pgAdmina)

3

Mama winde a pg_agent to jakaś funkcja pgAdmina jakiś dodatek do bazy? Można to jakoś doinstalować?

4

Dawno temu używałem pg_agenta ale wydaje mi się że PgAdmin zawiera w sobie pg_agenta. Szukaj czegoś w stylu "jobs"

5

Szukałem w helpie pgAdmina na temat "jobs" ale nie znalazłem niczego na temat uruchamiania o określonym czasie np. funkcji czy zapytania. Szukałem też czegoś w rodzaju pg_agent ale nie ma w helpie ani jednego słowa. Czy ten pg_agent jest w postaci jakiegoś dodatkowego programu (modułu) który trzeba doinstalować? pgAdmin to jest jak rozumiem "nakładka" na bazę postgresql żeby ułatwić administrację po zamknięciu pgAdmina baza nadal działa i ma też działać funkcja (zapytanie) o określonej godzinie. Skoro pg_agent jest z pgAdmina więc czy po zamknięciu tego programu będzie możliwe wykonywanie zaplanowanych czynności? Czy nie ma innej możliwości wykonania funkcji (zapytania) jak tylko przez wyzwalacz (INSERT, UPDATE, DELETE)?

6

7

OK Dzięki

8

OK Dzięki