Tak, napisalem to w tym slowotoku 
Niestety postgres sam zadnych logow nie wyprodukowal.
Jedyne jakie mam, to z dziennika zdarzen windows.
Gdy serwer wstawal, ale ostatecznie padal, pojawial sie nie blad, tylko notice takiej tresci:
"
System Windows zapisał rejestr użytkownika MOJSERWER\Ja, kiedy aplikacja lub usługa nadal użytkowała rejestr podczas wylogowania. Pamięć używana przez rejestr użytkownika nie została zwolniona. Rejestr zostanie zwolniony, kiedy nie będzie używany.
Najczęstszą tego przyczyną są usługi uruchamiane z konta użytkownika. Próbuj skonfigurować te usługi, aby były uruchamiane z konta LocalService lub NetworkService.
"
Wczesniej pojawialo sie "FATAL: unrecognized configuration parameter "redirect_stderr""
i "FATAL: database files are incompatible with server
DETAIL: The data directory was initialized by PostgreSQL version 8.2, which is not compatible with this version 8.3.0."
Gdy pojawil sie powyzszy blad uznalem, ze moze ma racje, zainstaluje 8.2. Zainstalowalem i postapilem jak poprzednio, tj. zmienilem sciezke do danych. Tez wiecej nie wstal.
Coz, nie wiem, co sie stalo. Przejrzalem dzisiaj dziesiatki wpisow na forach, jedni proponowali wgranie noweg serwera i nadpisanie plikow z katalogu DATA, Pan proponowal zmiane sciezki dostepu. W obu przypadkach, serwer wiecej nie chcial sie podniesc. Byc moze jednak, pomimo faktu posiadania 'fizycznie' plikow, sa one rowniez uszkodzone
Nie jestem w stanie tego sprawdzic.
Szczesliwie mialem gdzies jakies stare backupy, sprzed kilku tygodni, czeka mnie sporo pracy 
Dziekuje za pomoc mimo wszytsko.