Odp: Sekwencyjne przetwarzanie rekordów i wyjście do pliku
Masz na myśli procedurę składową? W jakim języku?
No to chyba jakiś proceduralny język niezaufany (np plperlu) by sie przydał. Było by najprościej. No chyba że nie możesz zainstalować czegoś takiego wtedy można też zwykłym plpgsql ale trza przekierowywac komunikaty do pliku i jeszcze ten plik potem trochę obrobić. Nie wiem czy coś skumałeś bo mam mało czasu. Możesz coś doinstalować do bazy?
Dziękuję za zainteresowanie!
Pokrótce, aby nie zajmować cennego czasu: o perlu pojęcie mam tylko takie, że jest... Do bazy nie mogę (to znaczy mogę, ale nie będę tego robił, bo utracę wsparcie producenta aplikacji) nic doinstalowywać ani zmieniać jej struktury.
Będę zobowiązany za wskazanie w jaki sposób przekierować wyjście do pliku w plpgsql.
Gdy będę miał już wyniki w pliku na dysku, to nie będzie dla mnie żadnym problemem go przeformatować do ostatecznej postaci.
Wywołac możesz na przykład tak (chociaż sposób wywołania zależy do tego definicji funkcji, od typu przez nią zwracanego).
psql -c 'select nazwa_funkcji()' nazwa_bazy> wynik.txt
W samej funkcji komunikaty możesz wywalać poleceniem RAISE INFO, lub RAISE NOTICE (nie wiem jaki masz poziom logowania ustawiony), ale jedno z tych poleceń powinno działać.
Do bazy nie mogę (to znaczy mogę, ale nie będę tego robił, bo utracę wsparcie producenta aplikacji) nic doinstalowywać
Masz wsparcie dla postgresa?