Temat: Projektowanie baz danych
Witam znacie może jakieś darmowe narzędzia do projektowania baz danych dla Postgresa po Windows. Takie które wygenerują skrypty CREATE dla utworzonego modelu graficznego wraz z powiązaniami i kluczami ??
PostgreSQL to najbardziej zaawansowany system relacyjnych baz danych Open Source.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam znacie może jakieś darmowe narzędzia do projektowania baz danych dla Postgresa po Windows. Takie które wygenerują skrypty CREATE dla utworzonego modelu graficznego wraz z powiązaniami i kluczami ??
A czemu graficzne? Ja używam pgadmin3 w wersji 1.8 i spełnia on moje oczekiwania. Generuje on zapytanie które spokojnie można użyć w Delphi tworząc tabele ustawiamy praktycznie każdy parametr i po wygenerowaniu i uaktywnieniu go na liście mamy wygenerowaną podpowiedź w jaki sposób tabela została utworzona. Teraz tylko przenieść ją do Delphi i załatwione.
Rzeczywiście fajny ten pg, jakoś tak sie rozleniwiłem przez Sybasa i jego PowerDesignera że nie chciało mi się klepać skryptów a wolałem sobie wyklinać cały system, lubię mieć model graficzny to systemu jakoś tak przejrzyście to potem w dokumentacji wygląda. Znasz może jakiś fajny tutorial do pgAdmina ??
Ostatnio edytowany przez Rady (2008-02-10 22:03:41)
Prawdę mówiąc to nie miałem takiej potrzeby.
Poprostu googluj i coś napewno znajdziesz.
EMS SQL Manager
Posty [ 8 ]
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.007 sekund, wykonano 7 zapytań ]