Temat: Instalacja PosgreSQL 8.3.5-2 na windows (jakie haslo?)
Ostatnio edytowany przez greepd1 (2009-01-07 02:23:39)
PostgreSQL to najbardziej zaawansowany system relacyjnych baz danych Open Source.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum PostgreSQL » PostgreSQL dla początkujących » Instalacja PosgreSQL 8.3.5-2 na windows (jakie haslo?)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ostatnio edytowany przez greepd1 (2009-01-07 02:23:39)
w sumie nie istalowalem postgresa pod winda ale mozliwe, ze musisz najpierw stworzyc w windzie konto postgres, jest to konto administracyjne dla bazy danych postgres
no coz nie pisalem o kontach w postgresie, bo wiem ze nie maja nic wspolnego z kontami systemowymi., Pisalem o koncie postgres (konto administratora bazy danych postgres) z ktorego baza jest uruchamiana/zatrzymywana/restartowana czyli na prawach tego konta baza pracuje i to konto jest kontem systemowym.
Ja przy instalacji podałem hasło o które prosił, założył w systemie uzytkownika postgres bez przypisania do zadnej grupy. Jednak usługa na tym koncie nie mogła się uruchomić cały czas była w stanie uruchamiania. Uruchomiłem ją jako "Lokalne konto systemowe" w właściwosciach usługi. Hasło które podałem było również hasłem superusera do bazy.
System XP Prof
Pozdrawiam
Witam!
Mam problem z instalacją postgresql.
Mianowicie:
W oknie Service configuration domyślnie ustawiona jest nazwa, domena i wpisuje hasło. Pojawia sie pytanie czy utworzyć użytkownika, zaznaczam TAK, potem pytanie czy wygenerować hasło, zaznaczam NIE.
Pojawia się następne okno Initialize database cluster, wpisuje hasło potem next instaluje się i pojawia się komunikat o błędzie:
User 'postgres' could not be created: The user accound already exists!
Instalacja nie powiodła się.
PostgreSQL instaluje pierwszy raz, wcześniej nie miałem żadnych systemów bazodanowych. Ten jest pierwszy.
Może ktoś wyjaśnić mi na czym polega problem?
Pozdrawiam
Witam formuowiczów.
W postgresql to jestem całkiem zielony ale doszedłem do czegoś takiego:
W xp-pro istnieje ukryte zarządzanie kontami użttkowników.
START->URUCHOM
control userpassword2
usuń użytkownika postgresql i zainstaluj od nowa. może się uda.
pa.
w uzupełnieniu do poprzedniego tekstu:
komenda to:
contol userpasswords2
pa.
by zainstalować Postgresa dowolną wersje na win7 zrób:
1. start>szukaj> wpisz słowo: "uruchom" (oczywiście bez cudzysłowia )
2. w programie uruchom wpisz: "control userpasswords2" wciśnij enter
3. zakładka zaawansowane>zaawansowane> użytkownicy > następnie wywal konto postgres
4. instaluj sobie dowolną wersje posdgresa
Posty [ 11 ]
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.009 sekund, wykonano 7 zapytań ]