1

Temat: Problem połączenia z PostgreSQL

Witam,

od wczoraj nie mogę nawiązać połączenia z PostgreSQL. Stosowałem się już do wszystkich wskazówek na różnych forach, napisałem do supportu. Kilkukrotnie przeinstalowywałem PostgreSQL usuwając poprzednią instalację według zaleceń. Nic nie działa sad
PostgreSQL jest niezbędny do prawidłowego działania programu Holdem Manager.

To forum, to ostatnia deska ratunku przed reinstalką całego systemu neutral

Proszę o pomoc

2

Odp: Problem połączenia z PostgreSQL

W dzienniku zadań mam taki opis błędu:

"could not create inherited socket: error code 10022"

Orientuje się ktoś czego dotyczy ten błąd?

3

I co? Cisza. Nie ma nikogo kompetentnego (chętnego?) do pomocy? Sprawa jest za prosta, czy za trudna? A może zamieściłem za mało informacji? Słabo to wygląda na tym forum....

4

Ostatnio edytowany przez gszpetkowski (2012-01-28 18:46:33)

5

Dziękuję gszpetkowski za zainteresowanie tematem smile

- Windows XP + SP2 (32bit)
- PostgresQL 8.4
- Instalka dołączona do Holdem Managera, ale próbowałem już chyba wszystkich wersji ze strony producenta
- przy próbie połączenia przez pgAdminIII wyskakuje raport:

Server doesn't listen
The server doesn't accept connections: the connection library reports
could not connect to server: Connection refused (0x0000274D/10061) Is the server running on host "127.0.0.1" and accepting TCP/IP connections on port 5432?

- w usługach stan usługi "zatrzymany". Przy próbie ręcznego uruchomienia pojawia się komunikat..."Usługa postgreSQL na komputer lokalny uruchomiła się a następnie zatrzymała..."

Próbowałem ustawić wyjątki w zaporze windows, próbowałem z wyłączoną zaporą i nic...
Nie instalowałem żadnego softu, no chyba że coś się zminiło w systemie po jakiejś automatycznej aktualizacji...
Problemu z hasłem nie ma na pewno

Zaraz spróbuję z LSP-Fix

Edit: dzięki za linki. W tym trzecim jest masa podobnych tematów! Sobota zapowiada się "rewelacyjnie" wink

Ostatnio edytowany przez zizou (2012-01-28 20:58:25)

6

Nie polecam tego LSP-Fix nikomu! Skasował mi jakieś protokoły TCP/IP, najpierw padł net a po restarcie kompa tylko jakimś cudem przywróciłem system sprzed kilku dni...ouf

Poddaję się i jutro robię reinstalkę systemu. Ta cała zabawa z softem i postgresem to jednak za wysokie progi wink

Thread closed

Pozdro all