Temat: wyszukiwanie
Witam, mam problem z następującym zapytaniem. W bazie danych dany Sn_id jest nie powtarzalny natomiast występuje wielokrotnie podczas różnego rodzaju przesunięć magazynowych. Zapytanie ma na celu wyciągnąć ostatnie info dla danego SN. Info czyli dokument oraz magazyn w którym się znajduje. I teraz jeżeli zapytanie dotyczy tylko jednego SN_ID to temat jest dość prosty, kłopot zaczyna się gdy SN mamy więcej niż 1. SN do zapytania wrzucam za pomocą IN ('xxx', 'tyyy') ale wyskakują mi wszystkie transakcje magazynowe w których dany SN występował:( a mnie interesuje tylko ostatnia.:(
Poniżej struktura:
app.inventory_document_tab zawiera kolumny:
inventory_document_type_id character varying Id typu dokumentu ( to chcemy mieć na raporcie)
inventory_document_id integer Id dokumentu
date_created timestamp without time zone Data utworzenia ( to chcemy mieć na raporcie)
2ga tabela to:
app.inventory_document_transaction_tab zawiera kolumny:
inventory_document_transaction_id integer Id transakcji
inventory_document_id integer Id dokumentu
inventory_part_id integer Id pozycji magazynowej
inventory_location_id character varying Id lokalizacji magazynowej (to chcemy mieć na raporcie)
3cia tabela to:
app.inventory_part_tab zawiera kolumny:
inventory_part_no character varying Nr inwentarzowy
serial_no character varying Numer seryjny urządzenia (to chcemy mieć na raporcie)
inventory_part_id integer Id pozycji w ewidencji
dodatkowo jezeli sn nie ma w magazynie to powinna byc informacja na jakim dokumencie ostatnio występował dany SN.
Ostatnio edytowany przez lukaszp (2012-01-19 18:05:36)